youtube germany-flag

Sadake.com | Humanitarna organizacija za pomoć u Bosni i Hercegovini

twitter
bigfacebook
 
   
Kontakt

Kontakt


 Za one koji apliciraju na pomoć:

Radi toga što saradnici HO Sadake obrađuju aplikacije i sav pristigli materijal uglavnom u svoje slobodno vrijeme. Sav kontakt je ograničen na e-Mail i Fax .
Aplikacije se obrađuju po redu i hitnosti i na žalost nismo u prilici pozitivno odgovoriti na svaku od njih.
Da bi smo aplikaciju mogli uzeti u razmatranje, te iz fonda za hitnu pomoć mogli izdvojiti donaciju, potrebno je da nam pošaljete dokumente navedene u e-Mailu koji dobijete kao odgovor kao i to da ste saglasni sa objavljivanjem vaše priče i vaših slika.

Kod pomoći preko HO Sadake uvijek se radi o sljedećim donacijama:
  1. Jednokratnoj - hitnoj - pomoći koja iznosi najviše od 250 do 1000 eur.  Zavisno od prioriteta i broja apela u datom periodu. Ovo je najčešći oblik dodjele sadake.
  2. Jednokratnoj posebnoj pomoći, kao u slučajevima sanacije objekata, pomoći za samopomoć u povratničkim regijama, pomoći kod prirodnih nepogoda, i sl. Ova donacija može da bude i većeg iznosa.
  3. U slučajevima liječenja, objavljivanjem vasih aplikacija u rubrici "Liječenja" na našem bloggeru. U spomenutim slučajeviima liječenja potrebno je da navedete vaše potpune kontakt podatke sa bankovnim računima u BiH, jer HO Sadake statutarno ne skuplja sredstva za ovu kategoriju osim u iznimnim slučajevima kada je to na web stranici i eksplicitno naglašeno.

Radi transparencije objavljuje i arhivira se sve na našoj internet stranici i ostaje trajno dostupno. Svaki Apel koji se objavi preko sadake.com iza sebe ima mnogo uloženog truda, vremena i sredstava na njegovoj realizaciji. Kako u redakciji, tako i na terenu. Održavanje svih infrastruktura organizacije, stranice i servera,  uz to i opsluživanje svih modernih platnih sistema koji su na usluzi donatorima, iziskuje nezanemarljive troškove. Tako da i uprkos volonterskom radu naših saradnika, opseg našeg djelovanja je u granicama.

Molimo za razumijevanje.

Tim Sadake


 

--

Novinski članci

novine.jpg

 

 

 

Par novinskih članaka sa tekstovima o HO Sadake, objavljeni u ranijem periodu.  Dnevni Avaz, Preporod , Saff,...

 

 

 

 


Prvi susret Bošnjakinja dijaspore

prvisusretibosnjakinjadijasporeaugsburg2007.jpg

Susreti preko 100 Bošnjakinja iz cijele Evrope. Predavanja na aktuelne teme položaja i stanja žene Bošnjakinje. Osnivanje foruma za uključivanje Bošnjakinja u veće evropske ženske inicijative.

Juli-August 2007

 
Prvi susreti omladine (Zajedničko zimovanje)

stoswald.jpg Zimovanje oko 50-toro učesnika iz cijele, omladine, djece.
U organizaciji HO Sadake i inicijative roditelja. Cjelokupno zimovanje je finansirano samoinicijativom roditelja-učesnika. Veoma uspješan projekt druženja i zabave. Bogat kulturni i edukativni program. Fokus tema i rada sa omladinom bio je buđenje osječaja za humanost i brigu o drugima. Odlična bosanska kuhinja i puno puno smjeha. Pogledajte film i nezamjerite kreativnosti djece na obradi istog.   Mart 2008

 


 

You are here: