JS Financial News - шаблон joomla Новости
ponedjeljak, 27 Mart 2017
Sadake.com - Sadake

 Sadake.com je servis za slanje humanitarne pomoći u Bosnu i Hercegovinu. Drugim riječima servis olakšanog dijeljenja sadake. Najbolje je da se sadaka dijeli lično, tj. da onaj koji prima sadaku vidi onoga ko mu je udjeljuje. Ali u vremenu i prostoru gdje živimo mnogima od ove plemenitosti ostadne samo želja. Sadake.com je u nastojanju kroz savremenu tehnologiju omogučiti modernom čovjeku da pomogne u momentu kada osjeti da to treba uraditi. Prođe li taj čudnovati momenat, nekako je drukčije. Onaj osječaj da to više nije to. Jednom riječju rečeno: "Prošlo".  Dugogodišnje iskustvo u radu i moderni platni sistemi omogućavaju da se brzo pošalje i preda vaša sadaka. Primaoci su oni koji je "sad" trebaju. Ne sutra, ne za mjesec dana. Želite li više saznati o njima i njihovim pričama? Može: na vaš e-mail adresu za dostavu Sadake-Newsletter  ili na mobitel putem WhatsApp. Tako vam možemo povremeno poslati njihove iskrene i odveć tužne apele da im pomognete. Zašto ih više ne objavljujemo baš na naslovnoj strani, objasnili smo u nastavku teksta.
 A sada opširnije o ideji i viziji ovoga projekta...

Pomognuto Aneli

srijeda, 15 Mart 2017 09:04

U Martu smo dobili hitnu dojavu da je djevojčica Anela iz jedne sarajevske osnovne škole u veoma teškoj situaciji. Poslali smo saradnicu na lice mjesta, koja je odmah odnijela novac iz fonda za hitnu pomoć. Na našem WhatsApp kanalu smo pokrenuli odmah apel da joj se još pomogne, a naša koordinatorka iznalazi mogućnosti kako da se trajnije riješi ovaj slučaj.
Prenijet ćemo dio konverzacije s WhatsApp kanala sadake.com

 „Draga moja Badema, ja sam sinoć išla Aneli i njenoj nani u posjetu. Ja ne znam kako joj se može pomoći. Ona je bila bosa jer tene su joj 37 vel a ona nosi 38. Ja sam odnijela odjeće i hrane, halal bilo ali ono sto mene brine je njen socio psihološki razvoj. Ako škola kao obrazovna institucija joj može pomoći da tu nema problema. Ako se može organizovati da skupimo pa da joj se kupi nešto. Meni je stvarno zao i ne daj Boze njenog iskušenja. Mi se čujemo aBd i oprosti sto remetim nedjelju. Selam Amra

Maloj otac narkoman i u zatvoru je
Majka alkoholičarka
O maloj se brinula nana
Al nana imala moždani i nepokretna sad

Ne bi trebalo puno
Da je obučemo i hrane nešto možda“

pomozi

* u ovom pisanju su poštovana nastojanja sadake.com o zaštite privatne sfere, pa molimo i vas za isto.

Edin skuplja donacije za operaciju

petak, 10 Mart 2017 12:37

Izvještaj.
Realizirajući akciju za slijepog čovjeka iz Tuzle , bili smo u prilici da hitno reagujemo. Mladić Edin Grbić takođe iz Tuzle, treba što prije na transplantaciju pluća. Naša koordinatorka je obišla porodicu te joj odvojila donaciju koja im je uručena da imaju za najosnovnije potrebe neko vrijeme dok skupljaju daljnje donacije za operaciju.  Od njih vam veliko HVALA

Račun na koji skupljaju sredstva objavljen je ovdje i molimo samo njega koristite.

Kada slijepac plače

ponedjeljak, 20 Februar 2017 07:43

Lijepe vijesti. Koordinatori su preko subote i nedelje imali veliku akciju u kojoj su očistili Mirsadovu kuću i predali mu novčanu donaciju koja ga je veoma obradovala. Prenosimo vam najtoplije riječi zahvale i hajjir dove od Mirsada. Podsjetimo se teksta Apela:

Mirsad dodjela
Kada je davne 1972 Ian Gillan napisao i otpjevao pjesmu "Kada slijepac plače" da li je mogao slutiti da će svojim stihovima otpjevati sudbinu mnogih usamljenih, slijepih ljudi. Tako i sudbinu Mirsada Ridžala (ranije spomenut Zidić) iz Tuzle. Ovaj 55-to godišnji starac živi potpuno sam u trošnoj i neuslovnoj kućici. Potrebna mu je pomoć jer mu je ostao samo 1% vida, a nema valjane odjeće i obuće, čak ni hrane. Nedavna operacija na očima nije ništa pomogla. Kada nam je studentica i koordinatorka nakon posjete ispričala njegovu priču, ispričala nam je stihove Gillanove pjesme.

WhatsApp

ponedjeljak, 30 Januar 2017 07:19

U cilju bolje komunikacije uspostavili smo ovaj Whatsapp Broadcasting. Kratka obavještenja, apeli, izvještaji, koordinacija...putem poruka.
Upnesite naš broj: +491632229123 među vaše kontakte na telefonu i pošaljite kratku whatsapp poruku. A još praktičnije skenirajte QR Code. Time ulazite u community i možete s nama komunicirati. Sa jednom porukom na primjer "Izlaz sa liste"  prestajete dobivati poruke od nas.

Zima i snjegovi ne biraju

petak, 13 Januar 2017 10:41

Zima, snijeg i niske temperature ne biraju. U selu Jabuka, visoko u brdima kod Goražda odnijeli smo pomoć i Ćamilu. Akcija za pomoć beskućnicima je evo i njega obradovala. Želi se zahvaliti svim donatorima koji su poslali pomoć. Akcija traje i dalje. Sadake.com uz Božiju pomoć donatorskim sredstvima i ove zime obilazi beskućnike, te im uručuje skromnu novčanu pomoć, lijekove i hranu, toplu odjeću.
Na licu mjesta.
Tu gdje ih zateknemo!

Newsletter prijava

subota, 31 Decembar 2016 16:42

Unesite svoj email i kliknite na "Prijava za Newsletter"

 

 

Brisanje dugova - veresije

utorak, 20 Decembar 2016 20:00

Osloboditi nekoga od duga, to je dio naše vjere, kulture i običaja. Pomalo zaboravljena praksa u modernom dobu. Nakon uspješne akcije uduplavanja uplaćene sadake, našem timu su transferirana sredstva i odmah se krenulo u akciju. Beskućnicima se dodjeljuju novčane donacije, kupuju njihove rukotvorine, organizuju topli obroci, a krenuli smo i sa brisanjem dugova - veresije. Ideja je nova, ali i stara koliko i naša kultura, da se u lokalnim granapima po manjim mjestima, penzionerima i osobama koje žive u oskudici, tajno skinu dugovi. Oni su primorani kupovati na veresiju. A neko ih može nenadano osloboditi tog tereta.

Drugi seminar o uzgoju malina

nedjelja, 18 Decembar 2016 10:04

Izvještaj povodm predavanja 18.12.16 u Prijedoru i Kozarcu

Nakon prvog seminara o uzgoju malina održaog septembru 2016 >link<, evo novosti u projektu sadake.com „Pomoć za samopomoć“
18.12.16. u spomenuta dva grada održana su nova edukacijska predavanja oko uzgajanja malina za povratnički region prijedorske opštine. Ovaj ciklus predavanja započet je još ljetos. Domaćini prošlonedjeljnih predavanja su bili Kozarac i Prijedor.

Cilj ovih predavanja među povratnicima jeste edukacija o uzgoju jagodičastog voća kao i podsticaj na korištenja vlastite zemlje pri izdržavanju svoje porodice.
Prvo predavanje održano je u čejrečkom domu i bilo je prisutno preko 30 slušalaca.
Drugo predavanje održano je u kozaračkom medžlisu sa preko 20 posjetitelja.
Ovako dobra posječenost nas raduje i govori o bitnosti ove tematike, te o dobro ocjenjenoj aktivnosti u sklopu "pomoć za samopomoć".
Predavanja su veoma dobro primljena i utisci prisutnih su veoma pozitivni.

U Februaru je planiran naredni seminar sa aktuelnim informacijama.

  • Nosioc projekta "pomoć za samopomoć": Humanitarna organizacija SADAKE.
  • Predavač: profesor Dinko Bećirspahić magistar agronomije sa bihaćkog univerziteta.
    Logistički partner (sadnice, materijal i hladnjače): firma Etqan iz Sanskog Mosta

Pomoć beskućnicima i ove zime 2016/17

subota, 26 Novembar 2016 13:48

Pomoć beskućnicima.

Sadake.com je uz Božiju pomoć donatorskim sredstvima i ove zime (2016/17) obilazila beskućnike, te im uručivala  skromnu novčanu pomoć, lijekove i hranu.
Na licu mjesta!
Tu gdje smo ih zatekli!  Ali ono što nam je posebno drago je da su naši saradnici i koordinatori sa fondom od 4000 skupljenih eura uradili plemenitu stvar. Bilo je, ali ne mnogo onih koji su doslovno beskučnici, ali je bilo mnogo više onih koji su imali veresije (dugove) u lokalnim prodavnicama - granapima.  Uzimali su najosnovnije životne namirnice mjesecima, a u nekoliko slučajeva čak i cijelu prošlu godinu isključivo na veresiju. Bilo je tu najviše staraca, penzionera, a onda mladih porodica sa djecom, samohranih majki, ratnih vojnih invalida... Zajedno sa prodavačima smo se konsultovali, te probirali one najugroženije slučajeve i Vašim donacijama obrisali oko stotinu manjih i većih veresija. Želimo na ovom mjestu reći da ste to Vi uradili, ne organizacija sadake.com, već Vi donatori, a mi smo samo bili platforma kroz koju je to sprovedeno. Zato vam veliko HVALA.

Newsletter

Podržimo !

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo

Projektima Sadake e.V. "www.sadake.com"  kao što je:   "Pomoć za samopomoć" dajemo doprinos borbi protiv utjecaja radikalnih strujanja bilo koje vrste, u našoj zemlji. Ljudi koji vide perspektivu za sebe i svoju porodicu kroz sopstveni rad i zaradu, prestaju biti žrtve manipulacije i radikalizacije. Podržimo ove projekte.
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com


Volonteri Vas trebaju

Volonteri

 Sadake.com je organizacija koja radi zahvaljujući dobrovoljnom angažmanu volontera. Onih koji ne žale svoje vrijeme, novac i trud u službi dobra. To je besplatni, ali neprocjenjivo vrijedan doprinos kako bi se održao maksimum kvalitete i ispravnosti ovakvog rada. 

Trebamo vas i skromno apelujemo na male donacije za održavanje u životu ovog servisa.

PayPal-om

10 EUR        20 EUR       50 EUR

Ko je na portalu: 15 gostiju i nema prijavljenih članova

Linkajte na nas

sadake.com HTML Code za vašu stranicu:
<!-- Banner-Code 130x90 --> <a target="_self" href="http://www.sadake.com"><img width="130" border="0" height="90" alt="sadake.com" src="http://www.sadake.com/images/stories/sadake-banner1.jpg" /></a> <!-- End Banner-Code 130x90 -->

Fond za hitnu pomoč !

Uplate na Bankovne račune u Fond za hitnu pomoć: OVDJE

 Bank

 sofort

 

Giropay 
 bitpay

 Jetzt Spenden! Das Spendenformular ist ein kostenfreier Service von betterplace.org.

Izvještaj donatorima

Sva prispjela sadaka se evidentuje u rubrici Bilans,  a o podjeli se detaljnije piše kroz rubriku izvještaji. (po godinama)
Ukoliko želite da vas putem emaila ili SMS-a obavijestimo prispjeću vaše sadake i njezinoj podjeli,  javite nam se preko Kontakt forulara sa kratkom porukom o tome.
Pošto svaku donaciju unosimo manuelno, molimo za razumijevanje za kašnjenje update.