JS Financial News - шаблон joomla Новости
nedjelja, 20 Avgust 2017
Sadake.com - Sadake

Mlada 37g.majka iz Zenice pisala nam je o svom slučaju i zamolila da joj se pomogne. Kaže da ona i muž školuju dijete od njegove ratne invalidnine 41 KM mjesečno. Nemaju zaposlenja nijedno. Ali ona je i primorana koristiti svakodnevno kisik radi oboljenja koje ima. Mjesečno sedam do dvanaest boca. Bolnica joj je do skoro plaćala boce, ali su se radi teške finansijske situacije izvinuli i rekli da ne mogu više plaćati. Jedna boca košta 25,70 KM i majka više nije u mogućnosti kupovati potrebni kisik. Nastala je jako nezavidna situacija u kući i porodici. Na sve strane se traži opcija koja bi institucija mogla da riješi ovo stanje. Ali za sve se treba podnositi zahtjev, čekati i opet čekati . Možda bi se neki bolovi ill lomovi mogli umiriti mehlemima, ali... Kisik!! Nemao niko takvo iskušenje. Odlučili smo ponuditi ovaj slučaj onima koji žele odmah pomoći za nabavku par boca dok se stanje trajnije ne riješi . Znači ako ste zainteresovani javite se da vam proslijedimo detalje, ill da koordiniramo za vas slanje pomoći .  Adresa i majkin kontakt su za zainteresovane dostupni.

Opcije za placanje

Obazbjedite vama i vašoj porodici kurban za ovu godinu. Sadake.com vam može pomoći i koordinirati. Kurbani od povratnika stočara, a podjela kurbanskog mesa socijalno ugroženima u povratničkim krajevima. Cijena je kao i do sada 180 EUR. Uplate na uobičajeni način preko nekog od naših servisa uz naznaku "Kurban":

 Obazbjedite vama i vašoj porodici kurban za ovu godinu. Sadake.com vam može pomoći i koordinirati. Kurbani od povratnika stočara, a podjela kurbanskog mesa socijalno ugroženima u povratničkim krajevima. Cijena je kao i do sada 180 EUR. Uplate na uobičajeni način preko nekog od naših servisa uz naznaku "Kurban":

Opcije za placanje

 
Tim HO Sadake vam srdačno čestita Bajram. Bajram mubarekola, uz dovu da nam svima Uzvišeni Stvoritelj primi post i ukabuli naše ibadete. Ujedno želimo svim našim donatorima u Fond za hitnu pomoć dati kratki izvještaj da je po našoj praksi, sva pristigla sadaka, vitre..., uručena starijima i iznemoglima jos prije akšama uoči Bajrama.

 

Otvorimo vrata na koja možda već dugo niko ne kuca. Otvorimo srca, Ramazan je.

Ramazan, vrijeme kada su nam srca i toplija i mekša. Vrijeme kada duša više nego obično osjeća da želi i drugima učiniti nešto dobro. SADAKE već godinama praktikuje da u ovom mubarek mjesecu obilazi starije i iznemogle. One o kojima se malo ko brine, ... zaboravljene.  Da im pomaže, prigotovi iftare i ostavi sadake u novcu.

 

Evo bili smo u posjeti kod dvije starice iz Sarajeva. Hasna i Džemila. Na našem WhatsApp kanalu i Newsletteru smo već pisali o njima. Ove dvije starice žive sasvim same. Nemaju porodica koje bi se o njima brinule. Svi su već preselili. Hasna nema čak ni penziju i živi od pomoći nekih dobrih komšija. Jednom u godini joj socijalno dadne jednokratnu pomoć. Veoma je uredna i cista. Blaga u razgovoru i zahvalna usprkos svemu. Džemila također. Bez penzije i porodice. Vjernica. Nedavno je zbog iznenadnih bolova odvezena u hitnu. Komšije su to organizovali. Tada su joj pronašli rak. Otpuštena je nakon tretmana bolova. Neka veća terapija nije moguća rekli su za sada. Živi često na jednom obroku dnevno koji nekako dođe do nje. Ne očajava niti se zali uprkos svemu. Pa eto... željeli smo ovo podijeliti s vama. Ako mislite i poželite pomoći ovim dvjema staricama, možete to uraditi kada budete na licu mjesta. Povezali bi vas s našom koordinatorkom koja bi vas odvela na adrese. Ako želite nas iz sadake.com- opunomoćiti da mi predamo ono sto bi ste poslali... Veoma rado. Preko naše stranice - link "Uplate". Mi smo objema ostavili donacije koje su se skupljale za njih. Nakon sto smo ih predali slijedile su najljepše rijeci zahvalnosti za vas i dove za vase zdravlje.

 

pomozi

 


Poštovani donatori. Evo bili smo u posjeti kod dvije starice iz Sarajeva. Hasna i Džemila. Prošli put smo najavili pisanje o njima. Ove dvije starice žive sasvim same. Nemaju porodica koje bi se o njima brinule. Svi su već preselili. Hasna nema čak ni penziju i živi od pomoći nekih dobrih komšija. Jednom u godini joj socijalno dadne jednokratnu pomoć. Veoma je uredna i cista. Blaga u razgovoru i zahvalna usprkos svemu.

Donatorskim sredstvima koja se uplaćuju u fond sadake.com učestvovano je u opremanju osnovne škole u Bužimu. Tamošnji mališani su od Aprila ove godine u posjedu moderne učionice s 22 kompjutera i monitora. Velika je radost i zahvalnost upravitelja ove obrazovne institucije, jer od sada su kvalitetnoj i savremanoj nastavi otvoreni svi putevi. Mališani mogu kao i njihovi vršnjaci u zemljama zapada interaktivno učiti i obrazovati se te, pratiti sve pozitivne trendove edukacije.  Koordinator Almir C.

View the embedded image gallery online at:
https://www.sadake.com/sadake.html#sigProIdfb6a4fd154

Nemožemo ostati mirni znajući za njihovu situaciju.
Bile su to rijeci naše koordinatorke, nakon što su obišli porodicu Halilović u okolini Tuzle. Ovaj mladi bračni par iz okoline Tuzle, s dvoje prekrasno odgojene djece u svojih 50 kvadratnih metara stambenog prostora i sa 120 KM socijalne pomoći, lična karta je slučaja na koji nam je skrenuta pažnja. Mnogo je takvih ličnih karti. Neke su i teže. Ono što na plaži zahvatimo od morske vode u posudu nije cijeli okean, ali ono što smo zahvatili i to je okean.
April je. Redžep... Eto ovaj apel je došao do nas da ga predstavimo donatorima, a mi vjerujemo da se ništa ne dešava slučajno i da sve ima svoj razlog.
- Želite li ovim mladim ljudima pomoći, uradite to sami.
- Želite li nas opunomoćiti da im mi predamo vašu sadaku, rado ćemo to uraditi kao servis u službi Dobra. Zato smo tu.
Oni bi da rade i radom sebe izdržavaju.

Otac porodice Sadik, je inače iz Zvornika, i u ratnim dešavanjima je ostao u Tuzli do danas. Napominjemo da su oboje supružnika spremni za bilo kakav pošten rad. Čak su jedan mjesec radili kod nekog privatnika obadvoje za ukupno 200 KM.

Pokrećemo Apel da im se pošalje jednokratna pomoć. Od nje će možda uspjeti nešto uraditi za trajnije rješenje svoga stanja. Možda kupiti motornu alatku za privatni rad ili nešto od stoke za uzgoj, razmnožavanje i prodaju. Neka sami odluče. Nam je drago da smo saznali za njih i njihovu želju da bi pošteno radili i sami sebe izdržavali.

Update 01.05.2017

Porodici Halilovic je predata pomoc. Oni bi sebi probali obezbijediti neku poljoprivrednu djelatnost. Pored donacije u novcu, kupljen je ogrijev, hrana, i ostale kucne potrepstine. Tako je bila njihova zelja.

Halilovici izvjestaj minNewsletter

Podržimo !

STOP! Radikalizaciji i fanatizmu

podrzimo

Projektima Sadake e.V. "www.sadake.com"  kao što je:   "Pomoć za samopomoć" dajemo doprinos borbi protiv utjecaja radikalnih strujanja bilo koje vrste, u našoj zemlji. Ljudi koji vide perspektivu za sebe i svoju porodicu kroz sopstveni rad i zaradu, prestaju biti žrtve manipulacije i radikalizacije. Podržimo ove projekte.
Bild: © DDRockstar - Fotolia.com


Volonteri Vas trebaju

Volonteri

 Sadake.com je organizacija koja radi zahvaljujući dobrovoljnom angažmanu volontera. Onih koji ne žale svoje vrijeme, novac i trud u službi dobra. To je besplatni, ali neprocjenjivo vrijedan doprinos kako bi se održao maksimum kvalitete i ispravnosti ovakvog rada. 

Trebamo vas i skromno apelujemo na male donacije za održavanje u životu ovog servisa.

PayPal-om

10 EUR        20 EUR       50 EUR

Ko je na portalu: 27 gostiju i nema prijavljenih članova

Linkajte na nas

sadake.com HTML Code za vašu stranicu:
<!-- Banner-Code 130x90 --> <a target="_self" href="http://www.sadake.com"><img width="130" border="0" height="90" alt="sadake.com" src="http://www.sadake.com/images/stories/sadake-banner1.jpg" /></a> <!-- End Banner-Code 130x90 -->

Fond za hitnu pomoč !

Uplate na Bankovne račune u Fond za hitnu pomoć: OVDJE

 Bank

 sofort

 

Giropay 
 bitpay

 Jetzt Spenden! Das Spendenformular ist ein kostenfreier Service von betterplace.org.

Izvještaj donatorima

Sva prispjela sadaka se evidentuje u rubrici Bilans,  a o podjeli se detaljnije piše kroz rubriku izvještaji. (po godinama)
Ukoliko želite da vas putem emaila ili SMS-a obavijestimo prispjeću vaše sadake i njezinoj podjeli,  javite nam se preko Kontakt forulara sa kratkom porukom o tome.
Pošto svaku donaciju unosimo manuelno, molimo za razumijevanje za kašnjenje update.